Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page
חיפוש

בניית בריכות שחיה ביתיות – אילו אישורים נדרשים?

בניית בריכת שחיה ביתיות היא דרך נהדרת גם להשביח את הנכס שברשותכם ולהפוך אותו למזמין ויוקרתי וגם לספק לכם, לילדים ולכל המשפחה אפשרות בילוי מקורית ומהנה, שלא מצריכה יציאה מהבית. בניית בריכות שחיה ביתיות היא הדרך להעלות את רמת החיים אך יש צורך בהשגת אישור לבניית בריכה, כדי להתחיל בתהליך. המאמר הבא יסקור את האפשרויות העומדות לרשותכם ויסייע לכם להבין אילו אישורים נדרשים עבור בניית בריכות שחיה ביתיות ובמה התהליך כרוך.


סוגי בריכות המצריכות אישור לבניית בריכה

בניית בריכות שחיה ביתיות מסוגים שונים, מצריכה קבלת אישור לבניית בריכה:

· בריכת פיבר – העשויה מפיברגלס מצופה בחומר אפוקסי

· בריכה מבטון – בריכה הנבנית עם יציקת בטון ועליה חיפויים של קרמיקה, טיח, פסיפס וכדומה

· בריכה מתועשת – בריכה שבנויה תוך הקרקע, עם קירות מתועשים. בריכה זו מיוצרת במפעל ומותקנת בנכס.

סוג הבריכה היחיד שאינו מצריך קבלת אישור לבניית בריכה, היא בריכה עילית – הבנויה ממבנה מודולרי, קל ומתפרק וממוקמת על החצר או הגג.


האם חייבים להשיג אישור לבניית בריכה?

התשובה היא כן. לפני שמתחילים בתהליך של בניית בריכות שחיה ביתיות, חייבים להשיג אישור לבניית בריכה. אחרת, אתם עלולים למצוא את עצמכם במצבים לא נעימים, כגון קנסות שיוטלו עליכם ובמקרים מסוימים אף פירוק הבריכה. לכן, כדי שלא תבזבזו זמן, כסף ומשאבים נוספים שירדו לטמיון בעת פירוק הבריכה, וודאו כי יש לכם אישור לבניית בריכה.


באילו מצבים קל להוציא אישור לבניית בריכה ובאילו מצבים זה מאתגר?

בניית בריכות שחיה ביתיות יכולה להיות חלק מהתכנון המקדים של הנכס ובמקרים אלו, תהליך קבלת אישור לבניית בריכה הוא מהיר יותר. זאת בתנאי שכל התוכניות האדריכליות עבור בניית בריכות שחיה ביתיות עומדות בתקנים המקובלים ומקבלות אישור מוועדת תכנון ובנייה. במקרים בהם מדובר בתוספת לנכס קיים, ייתכן ויצוצו אתגרים בדרך לקבלת אישור לבניית בריכה. חלק מהאתגרים האלו עלולים להיות קשורים ליחסים עם השכנים בסביבת הבית. סכסוכי שכנים והתנגדויות שעולות, עלולים לעכב או לנטרל לגמרי תהליך של בניית בריכות שחיה ביתיות.


אישור לבניית בריכה פרטית

כדי לקבל אישור לבניית בריכה פרטית, יש לוודא כי תכניות הבנייה המוגשות לעירייה, מפורטות וכוללות התייחסות לכל האלמנטים הקשורים לבריכה: מימדים, גבהים, גדרות, אדמה וכדומה. לשם כך, עליכם לפנות לכמה בעלי מקצועי שיפרטו את מהות העבודה ויוכלו להתייחס אליה בבקשה להיתר:

· מודד שטח

· יועץ קרקע שיקבע על אילו יסודות תבנה הבריכה

· מהנדס בניין לתכנון עובי הרצפה והקירות וקביעת סוג הבטון

· קבלן מערכות חיטוי, סינון וכדומה

· אדריכל לעיצוב הבריכה

· חשמלאי, טייח ורצף


חשוב לדעת כי לכל עיר יש תב"ע שונה ולכן באזורים מסוימים בארץ תוכלו לקבל אישור לבניית בריכה יותר בקלות מאזורים אחרים. בכל מקרה, יש לבדוק לעומק אם קיימות הגבלות או תנאים מסוימים עבור בניית בריכות שחיה ביתיות, לבנות את התוכניות לפיהם ולהגיש אותם בצורה מסודרת לעירייה. במידת הצורך, ניתן להיעזר בעורך דין לדיני מקרקעין, שילווה את התהליך. חשוב להתאזר בסבלנות – מדובר בתהליך של כמה חודשים עד שנה ואף יותר, עד קבלת אישור לבניית בריכה.


לאחר קבלת היתר הבניה, יש לקבל אישור לבניית בריכה גם מגורמים נוספים כגון: מכבי האש, המשטרה והמשרד לאיכות הסביבה. בניית בריכות שחיה ביתיות לא מצריכה אישור של משרד הבריאות, אך אם מדובר בבריכה הנבנית בבניין דירות משותף, יש צורך גם באישור זה.





Commentaires


bottom of page